Hosszú, erős hajtókarja miatt könnyű a kézzel való húsdarálás. Robosztus, merev felépítése gyors munkavégzést tesz lehetővé. Anyaga öntöttvas, tengelye műanyag persellyel szerelve. Kialakítása, mérete a cseh Porkert gyártmányéhoz hasonló. Szlovák húsdaráló, ónozott bevonattal. A négy lábán található furatokkal falapra szerelhető. Kézi hajtású húsdaráló, de masszív felépítése miatt villanymotorral is meghajtható, a megfelelő biztonsági követelmények betartásával.
Szlovák húsdaráló.
- Anyaga: öntött vas,
- Méret: 22-es,
- Húsdaráló rostély: 5 mm
- Húsdaráló kialakítás: A csiga és a húsdaráló belső része ónozott bevonatos, sima felületű.
- Súly: 6,7 kg
Húsdaráló használati útmutató, a húsdaráló összerakásához és üzembe helyezéséhez:
A húsdaráló üzembe helyezése előtt a daráló összes tartozékát meleg vízben, tisztítószerrel át kell mosni, mivel a tartozékok konzerváló olajjal vannak bekenve. Ezután ivóvízzel leöblítjük, és megszárítjuk.
A húsdaráló összeillesztésénél a következőképpen járjunk el:
- a húsdaráló testébe becsúsztatjuk a menetet,
- a négyzet alakú csapra ráhelyezzük a húsdarálókést, úgy hogy a vágóélek kifelé nézzenek,
- a menet hengeres végére ráillesztjük a húsdaráló rostélyt úgy, hogy a rostélyon lévő bevágás a daráló testében lévő biztonsági csapszegbe illeszkedjen,
- erősen rácsavarjuk a záró anyát,
- a hátsó, lapolt tengelyre ráhelyezzük a hajtókart, majd becsavarjuk a rögzítő csavart a tengely végébe,
- az 5-ös, 8-as, 10-es méretű húsdarálóknál a talpa alá gumialátétet tegyünk, majd a rögzítő csavarral erősítsük a munkalapra,
- a 12-es, 22-es, 32-es húsdarálók rögzítése négy csavarral, vagy facsavarral történik.
A ledarálandó hús kézzel történő adagolásakor legyenek fokozottan óvatosak. A garatba benyúlni nem szabad, a hús nyomására használjon nyomófát.
A húsdaráló használata után szereljük szét a gépet, meleg vízben mossuk el, ivóvízzel öblítsük el, majd alaposan szárítsuk meg a korrózió elkerülése miatt.
|