Hírközpont - Barkacsonline.hu

Hozzáadás a kedvencekhez
Főoldal Barkács, építkezés, kert Zöld energia Tudomány Autó Számítástechnika, telefon Webshop

Barkács, építkezés, kert

Növénytorony - Kert, növényápolás


2018 mar 21. 10:24:52

Néhány éve jött divatba a helytakarékos, ún. növénytorony. Kertészetekben készen is kapható, amit csak fel kell tölteni földdel és a növényekkel, de nagyon egyszerűen elkészíthető házilag is, többféle változatban. Ültethetünk bele egynyári virágokat, fűszernövényeket, zöldségféléket, de akár epret is, ami így nem szennyeződik földdel.

Teljes cikk

Rejtekhelyek kiépítése a lakásban - Otthon, lakberendezés


2018 mar 21. 09:57:15

Számos lehetőség van arra, hogy hova dughatjuk el értékeinket a lakáson belül annak érdekében, hogy ha egy betörő már bejutott, lehetőleg ne a legértékesebb dolgainkkal távozzon. Ezeket a rejtekhelyeket jobb, ha kiépítjük, mintha csak próba-szerencse alapon dugdossuk a pénzt és az ékszereket.

Teljes cikk

Homlokzati hőszigetelő rendszerek - Építés, felújítás


2018 mar 21. 09:49:20

A fűtési idényben állandóan visszatérő téma az energiahatékonyság, energiatakarékosság. A falak külső hőszigetelése elengedhetetlen feltétele az energiaszámlák csökkentésének. A homlokzatok megfelelő szigetelésével csökkenthető a fűtésszámla, növelhető a megtakarított energia mennyisége. Ám a megfelelő homlokzati szigetelésnek nem csak energia-hatékonynak, de tűzbiztosnak is kell lennie.

Teljes cikk

Folyamatos alapszellőztetés - Gépek, szerszámok, technológiák


2018 mar 21. 09:38:42

Amikor zárt égésterű kazán működik, nincs kéményhuzat, mert az égésterméket egy ventilátor küldi ki a szabadba, és nem a kéményhuzat viszi ki. Ez így biztonságos, mert nem tud visszaáramlani szénmonoxid a lakásba. Azonban a lezárt kéményen, a lakásban keletkező elhasználódott, párás levegőt sem viszi ki a gravitáció, hiszen az egész rendszer zárt, független a lakás légterétől.

Teljes cikk

Cipő reklamáció - Olvasói és Közérdekű


2018 mar 21. 09:28:12

Már néhány éve is a Békéltető Testületek ügyeinek jelentős része a nem megfelelően kezelt cipőreklamációk miatt indult. Igaz, olyan esetről is hallottunk, amikor egy multi kereskedő cég fordult a Békéltető Testülethez, mert a vásárló "sportot„ csinált areklamálásból.

Teljes cikk

Belső és külső WC-tartályok javítása - Gépek, szerszámok, technológiák


2018 mar 21. 08:50:23

A beépített WC-tartályok meghibásodása ugyan ritka, ám ha a csészébe folyamatosan, vagy csak időnként folyik a tartály vize, akkor a legtöbben keresnek egy szerelőt, aki jó pénzért megszünteti a hibát. A beépített tartályokat a vállalkozó szellemű tulajdonosuk is képes megjavítani, éppen úgy mint a falon kívülieket. A hibát többnyire a tömítések és a mozgó alkatrészek elakadása, vízkövesedése, ritkábban a kopásuk okozza.

Teljes cikk

Viaszvirágok - Kert, növényápolás


2018 mar 13. 13:16:49

Kevés növény van, ami a panelházakban is jól érzi magát, de a viaszvirág ilyen. Már 20-30 éve is kedvelt szobanövény volt, és mint ilyennek mára számos szebbnél szebb változatát nemesítették ki. Így nem csak virágszín, virágforma, hanem már levéldísz változataival is találkozhatunk, főleg ha a gyűjtőknek szóló külföldi oldalakat böngésszük az interneten. Agglegények virágainak is nevezik azokat a fajokat, melyeket pont a túlzott gondoskodással lehet tönkretenni, hiszen ezek kifejezetten kedvelik azt, ha nem sokat törődünk velük. Ilyenek a viaszvirágok is a Hoya carnosa, és más Hoya változatok, melyek nem viselik el a gyakori öntözést, valamint a tápdús friss talajba való átültetést sem várják el tőlünk gyakran.

Teljes cikk

Bútorajtó fékezők - Gépek, szerszámok, technológiák


2018 mar 13. 13:06:32

Manapság már a bútorok ajtóira szinte kivétel nélkül önzáró behúzó pántokat szerelnek. Ez megfelelő az ajtók önzáródása miatt, ám ezeknek a pántoknak van egy kellemetlen tulajdonsága, hogy az ajtók teljes záródásakor elég erősen a szekrénykávára ütődnek. Az ajtó csapódó hangja sokakat zavar, éppen úgy, mint régen a mágneszárak csattogó hangja. Ez ellen azonban elég sokféle módon és viszonylag könnyen lehet védekezni a különféle utólag is felszerelhető ajtófékező szerelvényekkel.

Teljes cikk

Mintás csempe másképpen - Otthon, lakberendezés


2018 mar 09. 12:50:28

Az alábbi képes összeállításunkban nem arra kerestünk példákat, hogy milyen csempeminták vannak, hanem arra, hogy miként lehet játszani különböző csempékkel, és azokból harmonikus kompozíciót kialakítani.

Teljes cikk

Falak nedvesség elleni szigetelése injektálással - Gépek, szerszámok, technológiák


2018 mar 09. 12:15:24

A nedvesedő falak sajnos a régebbi épületeknél szinte általános problémátjelentenek. Nem elegendő a probléma elkendőzése, pl.apenészes fal letisztítása. Nagyon fontos megbízható utólagos falszigetelés készítése, hiszen sem egészségügyi, sem esztétikai okokból nem szerencsés vizes falú lakásban élni. Számos hatásos utólagos vízszigetelés létezik, azonban legtöbbjüket nehéz megvalósítani, ráadásul szakkivitelezői munkát igényelnek.

Teljes cikk

Uponor lakás-hőközpontok - Újdonságok, érdekességek


2018 mar 07. 10:45:36

Az Uponornak és így termékei felhasználóinak is ez az év különleges lesz, hiszen az Uponor 100 éves fennállását ünnepli idén! Az év folyamán új termékekkel is bővül az Uponor kínálata, és ezen termékeknél különös figyelmet kapott a higiénia témája.

Teljes cikk

Kerti fáink koronaformái - Kert, növényápolás


2018 mar 05. 08:51:19

A lombfakadás előtti időszakban célszerű fáink metszését elvégezni. Sokféle koronaforma létezik, de ezek metszésmódjaihoz nem kell feltétlenül teljesen ragaszkodni. Ha betartunk néhány alapelvet, akkor a metszéssel kárt nem tudunk okozni a fának, csak hasznot magunknak.

Teljes cikk

Lépcső alatti holttér kihasználása - Otthon, lakberendezés


2018 mar 05. 08:45:03

A lakásban sok helyen keletkezhetnek kihasználatlan holtterek. Ha van elég helyünk egy nagyobb lakásban ez még jó is, mert ha nincs minden tele, kellemesen szellős, rendezett lesz az összbenyomás. Azonban még a nagy lakásokban is túl nagy holttér alakul ki általában a lépcső alatt, érdemes valamilyen funkciót adni a területnek. Hogy ez mi legyen, attól is függ, hogy milyen funkciójú helyiségben van a lépcső.

Teljes cikk

Belső falfelületek javítása - Építés, felújítás


2018 mar 05. 08:37:26

Lakásunk falai elég érzékenyek a különféle szennyeződésekre, a használatból adódó vakolat leverődésekre, repedésekre, vízbeázások okozta foltosodásra. Ha ezek nagyon szembetűnőek, akkor érdemes egy kis időt fordítani a kijavításukra, így elodázható a helyiség teljes kifestésének az ideje, feltéve, ha erre nem lenne már amúgy is szükség. A javítások nem mindig tüntethetők el teljesen nyomtalanul, de a hibák láthatósága jelentősen csökkenthető.

Teljes cikk

Penészeltávolítás - Gépek, szerszámok, technológiák


2018 mar 05. 08:32:10

A penészgombák élővilágunk szerves részét alkotják, otthonainkban azonban kimondottan káros a megtelepedésük. Nemcsak az elhanyagoltság látszatát keltik, de veszélyeztetik az egészségünket is. Illékony, kellemetlen szagú vegyületeket bocsátanak ki, amelyek fejfájást, orrdugulást, és számtalan betegséget okozhatnak. Megszabadulni tőlük csak úgy lehet, ha az előidéző okokat megszüntetjük és gyakori vegyi kezeléssel megakadályozzuk újabb penészfoltok kialakulását.

Teljes cikk

Kamerák és jogszabályok - Olvasói és Közérdekű


2018 mar 05. 08:26:26

Lapunkban írtunk már a gépkocsikra szerelhető menetrögzítő kamerákról, és annak kapcsán is értekeztünk már, hogy az ilyen kamerák videó felvétele mire használható, és mire nem. Már nem sokkal 10 ezer forint felett is megvásárolhatók ilyen készülékek, külföldi web-shopokban még olcsóbban is, tehát ha valamiféleképpen a biztonságunkat szolgálják, akkor sokaknak megérheti a befektetés.

Teljes cikk

Tea saját kertből - Kert, növényápolás


2018 feb 26. 08:32:38

A teázás több ezer éves hagyomány, világszerte mindenfelé elterjedt. A teacserje leveleiből különféle eljárásokkal (fermentálás, szárítás) előállított tea mellett azonban sok más, akár hazánkban, kertjeinkben tartható növényekből is készülhet tea. Itt nem elsősorban a gyógyhatás miatt fogyasztott italokra gondolunk, hanem azokra, melyek gyógyhatásuk mellett igen ízletesek is, tehát élvezeti italként is fogyaszthatók. Jön a tavasz, adjunk helyet ezeknek kertünkben.

Teljes cikk

Falsík mögött másképpen - Otthon, lakberendezés


2018 feb 26. 08:27:39

Nagyobb fürdőszoba vagy WC felújításnál már zömmel falsík mögötti WC-tartály szerelésével kalkulálunk. Kézenfekvő megoldás ez akkor is, ha az öblítőtartályt a strangba lehet rejteni, vagy kőművesmunkával lehet neki helyet kialakítani.

Teljes cikk

Falazóanyag választása - Építés, felújítás


2018 feb 26. 08:16:53

Bár egy házépítésnél a falazó anyag kiválasztása a tervező dolga lenne, de természetesen minden gyakorlati kérdésben az építtető dönt, hiszen magának építi a házat, és ő fizeti a költségeket. A legtöbb esetben persze az igazi tudása hiányzik ehhez a döntéshez, olvasmányaiból és ismerőseitől tájékozódik, szerencsés esetben figyelembe veszi a szakértő (tervező építész) tanácsait is.

Teljes cikk

Rögzítés gyorsházban - Gépek, szerszámok, technológiák


2018 feb 26. 08:01:49

A különböző építőanyagok más és más rögzítéstechnikát igényelnek abent lakók mindennapi használatában. Hangsúlyozottan a mindennapi használatról beszélünk, melynek során képeket, dísztárgyakat, polcokat, de akár fali szekrényt vagy bojlert is kell rögzítenünk a falra. A nehezebb tárgyakhoz érdemes szakembert hívni, bár nem könnyű sem megtalálni, sem kihívni a területen igazán jártas mestert. Az egyszerűbb eseteket pedig meg kell tanulnunk magunknak megoldani.

Teljes cikk

Zabos amerikai palacsinta - Recept


2018 feb 26. 22:21:04

Teljes cikk

Darált hússal töltött ravioli - Recept


2017 június 20. 15:53:08

Nem vagyok különösképpen tésztarajongó. Akkor is boldog életet élnék, ha egyáltalán nem volnaa világon. Néha amiatt készítek, hogytudom, a férjemnek hiányoznak ezek a hagyományos ízek. :) Persze, a ravioli és a hozzá hasonló töltött tészták azért kivételt képeztek eddig, mert nem láttam eddig belőle a boltok polcain gluténmentest. Olyat meg pláne nem, ami rostban gazdag, lassan felszívódó szénhidrátból állna. De ha megoldható házilag, akkor miért is ne? :) Természetesen a zablisztes verzió soha nem lesz ugyanolyan, mint a búzalisztes, de a párom, aki egyébként kritikus ezen a téren, meg volt vele elégedve. És ez számomra igai dicséret! A mennyiség két főre szól, de alig bírtuk belapátolni, annyira laktatónak éreztük!

Teljes cikk

"Mindent bele" egytláétel - Recept


2017 május 05. 10:08:40

Anno ez az étel nálunk amolyan "gyorsan dobjunk már össze valamit" megoldásnak indult. Azóta annyiszor készítettem, s annyi különféle verzióban, hogy már-már kihívásnak érzem, hogy mindig színesítsek valamit rajta, ezért minden egyes alkalommal egyre több és több különféle összetevő kerül bele. Csak a fantáziád szab határt neki, hogy mit teszel bele. Készült már tészta helyett basmatirizzsel is, és volt, hogy olíva olaj helyett ajvár vagy házi majonéz került rá dresszingként, de savanyúsággal, kaliforniai paprikával, kígyóuborkával, spenótlevéllel is tarkítottam már. Még finomabb, ha előző este összeállítod, s fóliával a tetejénegy éjszakán át pihenteted a hűtőben, így van ideje összeérnie az ízeknek. :)

Teljes cikk

Gesztenyegolyók - Recept


2016 december 17. 14:01:04

Teljes cikk

Chips édesburgonyából - Recept


2016 december 03. 16:22:05

A hagyományos chipseket bő olajban sütik ki, s ehhez általában nem a legegészségesebb zsiradékokat használják. Ennekkövetkeztébenfogyasztásával nem csupánrengeteg kalóriát, de transzszírt is bőven bevihetünk szervezetünkbe, amely a szív és a keringési rendszer egészségére nézve bizonyítottan káros. Továbbá ellenük szól, hogy nagyon sokszor allergénekkel szennyezettek (ez a csomagoláson is fel van tüntetve, "nyomokban tartalmazhat..." kezdettel),amely miatt gluténérzékenyek, vagy egyéb autoimmun bélbetegséggel küzdő, és érzékeny emésztőrendszerű, illetve önkéntesen gluténmentesen táplálkozószemélyek nem fogyaszthatják. Ez volt az oka, hogy ki akartam próbálni, otthon hogyan készíthetek egészséges ropogtatnivalót.

Teljes cikk

Zöld energia hírei

Ilyenek lesznek a jövő kínai atomreaktorai - Hírek


2018 mar 22. 13:00:02

Beszállítói láncot épít ki Kína ólomhűtéses atomreaktorok gyártásához a kínai tudományos akadémia (CAS) atomenergia biztonsági intézetének (INEST) hétfői tájékoztatása szerint. Az INEST (Institute of Nuclear Energy Safety Technology) szerint az olvadt ólmot vagy ólom-bizmut ötvözetet az elsődleges hűtőkörben alkalmazó, legmodernebb technológiát képviselő negyedik generációs atomreaktor biztonságosabb és gazdaságosabb a korábbi típusoknál. Kína a nyolcvanas években…

Teljes cikk

Tankolj otthon! - Hírek


2018 mar 22. 12:56:48

Elektromos jármű mint energiaforrás? Ma már ez sem lehetetlen, mi több, a hálózat minden előnyét kiaknázó két- és négykerekűek a közeljövő slágertermékei lehetnek. A Honda Motor Europe bejelentette, hogy ultramodern Power Manager berendezésekkel járul hozzá az Egyesült Királyságban útjára indított EV-ELOCITY kezdeményezéshez. A projekt célja, hogy megismertesse az embereket a V2G (Vehicle-to-Grid) technológiával, melynek lényege,…

Teljes cikk

Elektromos autók a jövő energiatermelői - Hírek


2018 mar 22. 12:43:05

Schneider Electric szerint az energiaszolgáltatók és az elektromosautó-tulajdonosok együttműködése reformálja meg az áramellátást. Napjainkban mintegy 4 milliárd ember él városokban, és az ENSZ becslései szerint 2050-re további 2,5 milliárddal emelkedik a nagyobb településeken élők száma, 66 százalékra növelve ezzel a városlakók arányát. Az urbanizáció térnyerésével párhuzamosan maguk a városok és a külvárosok is jelentős változáson…

Teljes cikk

Nyolcezermilliárdos üzletbe nyúlhat bele Magyarország - A kínai napenergia hídjává válhatunk - NAPENERGIA


2018 mar 22. 12:23:30

Monumentális, 5000-8000 kilométer hosszú villamos energia távvezetékkel kötné össze Európát és Kínát egy új terv. Az egyelőre hangúlyozottan hipotetikus tervek és forgatókönyvek célja európai nézőpontból az lenne, hogy a lehető legnagyobb mértékben kiaknázza az óriási kínai és közép-ázsiai – elsősorban megújuló, tiszta – energia potenciált. Ugyanakkor a 15-28 milliárd eurósra becsült összköltségű projekt ki nem…

Teljes cikk

Fontos változások jönnek az energia piacán - Hírek


2018 mar 22. 12:18:56

Automatizált klíring szolgáltatás (STP) és bővülő kereskedhető termékkínálat mellett meghosszabbított nyitva tartással lesz elérhető a Hudex áram és gáz piaca április 10-től - derül ki a HUDEX Magyar Derivatív Energiatőzsde Zrt. közleményéből. A piac folyamatos fejlesztésével kívánja a Hudex a likviditása növelését és további új tagok csatlakozását elérni, ezért automatizált klíring (STP, Straight Trough Proccessing)…

Teljes cikk

Tudományos hírek

Tudja-e, hogy hol esett utoljára 120 ezer éve eső?


Mar , 2 da. 2018 17:

A Föld legszárazabb vidékén még hatezer méter felett sincs egy szemnyi hó.

Teljes cikk

Kerítéssel védekezik Dánia az afrikai sertéspestis ellen


Mar , 2 da. 2018 14:

Így tartanák távol a fertőzött vaddisznókat.

Teljes cikk

Furcsa objektum lép ma a Föld légkörébe


Mar , 2 da. 2018 14:

A mesterséges csillag várhatóan elég a légkörben.

Teljes cikk

Piperés polcon pihent a kétméteres hüllő


Mar , 2 da. 2018 14:

Varánusz aludt egy thaiföldi férfi fürdőszobájában.

Teljes cikk

Baj van: gyorsabban olvadhat a veszélyes antarktiszi jégóriás


Mar , 2 da. 2018 11:

Háromméternyi globális tengerszint-emelkedéshez elegendő jeget tartalmaz.

Teljes cikk

Gyarapodott egy indiai vadrezervátum orrszarvú-állománya


Mar , 2 da. 2018 12:

A park jelenleg 102 indiai orrszarvúnak ad otthont.

Teljes cikk

Sisakos agyi szkennert fejlesztettek ki brit kutatók


Mar , 2 da. 2018 12:

Ultrakönnyű és rendkívül érzékeny az új agyi képalkotó eszköz.

Teljes cikk

Itt a bizonyíték: gyakrabban fordul szélsőségesre az időjárás


Mar , 2 da. 2018 11:

Villámárvizek, tengerszint-emelkedés, hőhullámok okoznak katasztrófát világszerte.

Teljes cikk

99 éve kezdődött Kun Béla kommunista rémuralma


1 Ma y, sd. r 2018 16

Károlyi dicsőséget akart magának, de csak mindent elrontott. Kun Béla pedig megpuccsolta.

Teljes cikk

Kiderítették, hol élnek a legboldogabb magyarok


1 Ma y, sd. r 2018 14

Elkészült a 2018-as hazai boldogságtérkép. Boldogabbak lettünk - de kik a legboldogabbak?

Teljes cikk

Az elhízás rontja az ízlelést


1 Ma y, sd. r 2018 13

Egérkísérlettel igazolták.

Teljes cikk

Mindenkit megdöbbentett, amit egy gyémánt belsejében találtak


1 Ma y, sd. r 2018 13

Azt hitték a Földön nem fordulhat elő ilyen kristály. Tévedtek.

Teljes cikk

Öregedést irányító fehérjéket találtak magyar kutatók


1 Ma y, sd. r 2018 11

Gépi algoritmus segítette a szakembereket.

Teljes cikk

A múlt apró időkapszulákba zárt vulkánkitörései


Mar 20 ay. 2018 14:4

A régmúlt vulkánkitöréseinek korát a cirkonkristályok fedik fel.

Teljes cikk

Új madárfaj jelent meg Magyarországon


Mar 20 ay. 2018 17:4

A feketetorkú szürkebegy Ázsiában honos, de most hazánkban is látták.

Teljes cikk

Cambridge-ben temetik el Stephen Hawkingot


Mar 20 ay. 2018 17:2

Március 31-én vesznek tőle végső búcsút.

Teljes cikk

Robert Langlands kanadai matematikus nyerte idén az Abel-díjat


Mar 20 ay. 2018 15:5

Ez a "matematikai Nobel-díjként" is emlegetett kitüntetés.

Teljes cikk

Fontos áttörés a felnőttkori leukémia terápiás lehetőségeiben


Mar 20 ay. 2018 14:4

Magyar kutatók is hozzájárultak az eredményekhez.

Teljes cikk

Környezettudatossági hét a Budakeszi Vadasparkban


Mar 20 ay. 2018 13:0

Március 29. és 31. között.

Teljes cikk

Látogatható lesz a keleti Pompeji


Mar 20 ay. 2018 11:4

?skori katasztrófa romjaira építettek régészeti múzeumot Kínában.

Teljes cikk

A Loch Ness-i szörnyre hasonlító tetem vetődött partra


Mar 20 ay. 2018 11:3

Egyelőre nem tudni, milyen állaté lehetett.

Teljes cikk

Elpusztult az utolsó hím északi szélesszájú orrszarvú


Mar 20 ay. 2018 10:1

Alfajának utolsó hímje volt, de még nincs veszve minden remény.

Teljes cikk

Jobb lett volna-e, ha Horthy lemond?


ar 2 19 y,. 018 20:04

A német megszállás új és tragikus fejezetet nyitott a magyar történelemben.

Teljes cikk

?ssejtterápia javíthatja a szklerózisban szenvedő páciensek állapotát


ar 2 19 y,. 018 21:29

Viszont az eljárás nem alkalmas minden ilyen beteg kezelésére.

Teljes cikk

Rejtélyes foghúzási gyakorlatról árulkodó ősi csontvázakat találtak


ar 2 19 y,. 018 14:22

A maradványok egy 4500 éves kínai sírban rejtőztek.

Teljes cikk

Agyagfigurákkal tisztelegnek az első világháború áldozatai előtt


ar 2 19 y,. 018 13:49

A nyugat-belgiumi Ypres városában 600 ezer agyagfigurával emlékeznek az elhunytakra.

Teljes cikk

Lovakkal próbálták széttépetni a legendás indián vezért


ar 2 19 y,. 018 12:59

280 éve született II. Tupac Amaru.

Teljes cikk

Magyar sikerek a belvíz- és árvízvédelemben


ar 2 19 y,. 018 11:53

Nagy segítséget nyújt a magyar fejlesztésű légi kamera.

Teljes cikk

Három kontinens gyerekei figyelik a madarak vonulását


ar 2 19 y,. 018 11:22

Fehér gólyát, kakukkot, gyurgyalagot és fecskéket kell fotózni.

Teljes cikk

Veszélyes lehet a D-vitamin-hiány


ar 2 19 y,. 018 10:46

A D-vitamin hiányában a halálozás kockázata is megnő.

Teljes cikk

Ritka dinoszaurusz-csontvázat árvereznek el


ar 2 19 y,. 018 10:27

A fajt egyelőre nem sikerült azonosítani.

Teljes cikk

Kétezer éves szeszes italt találtak egy ősi síremlékben


ar 2 18 y,. 018 17:12

Az italt tartalmazó bronzüst a Csin dinasztia idejéből származik.

Teljes cikk

A havasi nyulak is megsínylik a klímaváltozást


ar 2 18 y,. 018 14:02

A számuk csökkenés más állatok létszámát is befolyásolja.

Teljes cikk

Az érszűkület veszélyeire hívják fel a figyelmet


ar 2 18 y,. 018 13:59

A csütörtöki országos érszűkület napon.

Teljes cikk

A viking, aki Kolumbusz előtt fedezte fel Amerikát


Mar , 1 da. 2018 15:

Ötszáz évvel előzte meg a spanyol szolgálatba állt genovai hajóst

Teljes cikk

A Versace nem használ többé állatprémeket


Mar , 1 da. 2018 11:

A cég végleg feladta, hogy állatokat öljenek le divatcélokból.

Teljes cikk

Ehető csomagolóanyagot akarnak gyártani tengeri algából


Mar , 1 da. 2018 11:

Német étteremlánc és egy tengerkutatási intézet különleges kooperációja

Teljes cikk

A gyerekeknek sem kegyelmeztek a kíméletlen vérfürdőben


ar 2 16 y,. 018 10:45

50 éve történt a My Lai-i vérengzés.

Teljes cikk

A környezeti változások alapvetően hatottak az emberi evolúcióra


ar 2 16 y,. 018 14:06

Fejlett társadalmi viselkedésére utalnak az ősi kenyai leletek.

Teljes cikk

Aprócska, mégis veszedelmes kórt terjeszt


ar 2 16 y,. 018 11:49

Hogyan védekezhetünk a kullancs ellen?

Teljes cikk

Műanyagszemcsékkel szennyezettek a legnépszerűbb ásványvizek


Mar , 1 da. 2018 16:

250 palackozott vizet vizsgáltak - 93 százalékukban mutattak ki műanyagszennyeződést.

Teljes cikk

Tudott repülni a híres szárnyas dinoszaurusz


Mar , 1 da. 2018 16:

Igaz, nem volt egy légi akrobata.

Teljes cikk

A kacsacsőrű emlős anyateje segíthet a szuperbaktériumok ellen


Mar , 1 da. 2018 13:

Az anyatejben található egyik fehérje lehet a kutatók segítségére.

Teljes cikk

Felöltöztették a mocsári hullát


Mar , 1 da. 2018 11:

Rekonstruálták a bernuthsfeldi ember, becenevén Bernie viseletét.

Teljes cikk

Hawking szerint ez lehetett a világegyetem születése előtt


4 Ma y, sd. r 2018 13

Az univerzum 13,7 milliárd éve keletkezett, de mi volt előtte?

Teljes cikk

Hawking és Einstein örökbecsű gondolatai a világról és az emberiségről


4 Ma y, sd. r 2018 16

A tudománytörténet legnagyobb alakjai az aranyköpéseikről is híresek voltak.

Teljes cikk

Robotok segítenek a matematika és a nyelv tanításában a finneknél


4 Ma y, sd. r 2018 14

Négy beszélő robot vesz részt a kísérletben.

Teljes cikk

Kihalhat az ausztráliai púposdelfin


4 Ma y, sd. r 2018 14

Hacsak nem intézkednek sürgősen a védelméről.

Teljes cikk

Úgy vonta be az embereket a tudományba, mint Einstein óta senki


4 Ma y, sd. r 2018 13

Így emlékezik a világ Stephen Hawkingra.

Teljes cikk

Meghalt Stephen Hawking


4 Ma y, sd. r 2018 05

Az elméleti fizikus 76 éves volt.

Teljes cikk

Autós hírek

Év végi hajrá - Volvo XC40 üléspróba


2018 feb 20. 06:00:58

Elsőként próbálhattuk ki Magyarországon a Volvo legkisebb szabadidő-autóját.

Teljes cikk

Jövőgép - Honda Clarity Fuel Cell menetpróba


2018 feb 19. 06:00:44

Nagy jövőt jósol a Honda a hidrogénnel működő autóknak, mi pedig ki is próbáltuk a Clarity új változatát.

Teljes cikk

Több mint Active: megjött a friss EcoSport


2018 feb 14. 07:30:46

Megkezdődött Magyarországon a felfrissített Ford EcoSport szabadidő-autó forgalmazása.

Teljes cikk

Fokozatos térhódítás - Ford Ecosport menetpróba


2018 feb 12. 06:00:37

Akárcsak a világ többi táján, Európában is egyre kelendőbb a Ford EcoSport. A megújult változat tovább fokozhatja a vásárlók lelkesedését...

Teljes cikk

Diszkrét offenzíva - Volkswagen Golf Sportsvan menetpróba


2018 január 31. 06:00:29

Élesebb karaktervonalak, LED-fények és kétféle benzinmotor igyekszik tolni a Golf-alapú egyterű piaci szekerét.

Teljes cikk

Sokat fejlődött a Dacia Duster


2018 január 22. 06:00:03

Gazdagabb felszereléssel és sokkal versenyképesebb tudással folytatja pályafutását a Dacia szabadidő-autója.

Teljes cikk

104 tonna acél - Scania XT járműcsalád menetpróba


2018 január 15. 08:33:16

Nem számít, hogy csak betonmixerre vagy extrém teherbírású nehéz-gépszállítóra van szükség az építkezésen, a Scania, úgy tűnik, mindenkire gondolt, aki járatlan útra hajtana.

Teljes cikk

Uniszex - Volkswagen T-Roc menetpróba


2018 január 11. 06:00:20

A Volkswagen aktuálisan legkisebb szabadidő-autóját a származási helyén, Portugáliában vezettük.

Teljes cikk

Sikátorok ásza - Goupil G4 menetpróba


2018 január 09. 06:31:09

130 km-es hatótávjával és 1,3 méteres szélességével a parkok és szűk belvárosi utcák ásza lehet a francia Goupil elektromos kisteherautója.

Teljes cikk

A szükséges plusz - Volkswagen Tiguan Allspace menetpróba


2018 január 03. 06:30:17

Egyterűpótló is lehet a Tiguan új változata, az akár hétszemélyes kivitelben is konfigurálható Allspace.

Teljes cikk