Hírközpont - Barkacsonline.hu

Hozzáadás a kedvencekhez
Főoldal Barkács, építkezés, kert Zöld energia Tudomány Autó Számítástechnika, telefon Webshop

Barkács, építkezés, kert

Növények a falon - Kert, növényápolás


2017 december 15. 06:27:16

Lakásdísz, levegő szűrő, páratartamom szabályozó, közérzet javító és még ki tudja milyen hasznos funkciókat lát el egy fali arborétum. Látványnak mindenesetre pazar, valószínűleg a bent lakók és a vendégek szívét egyaránt megmelegíti. Azt nem állítanánk, hogy igénytelen lakásdekoráció, hiszen élő organizmusról van szó, amit táplálni, locsolni, gondozni kell, de valószínűleg megéri. Képes ötletadónkban néhány szép megoldást mutatunk be Olvasóinknak.

Teljes cikk

Újrahasznosított tárgyak - Otthon, lakberendezés


2017 december 15. 06:16:24

A mindennapi emberek a Recycling Art, Öko-Design, avagy Do It Yourself (DIY:Csináld magad!) tevékenység során egyre inkább használnak munkáikhoz újra hasznosítható anyagokat. Ezek többnyire a szelektív hulladékba, vagy a szemétbe kerülnének. Ám egyre többen átalakítva újra használhatóvá teszik a már kidobásra szánt tárgyakat. Sőt egyes művészek és alkotó csoportok is előszeretettel fordulnak az ilyen "alapanyagokhoz„ és használják fel kreatív alkotásaikhoz.

Teljes cikk

Civakodó elszívók - Gépek, szerszámok, technológiák


2017 december 15. 05:57:54

Konyhai szagelszívó, központi elszívó, levegőztető rendszer, mobil klíma? Egy korszerű lakásban egyre több berendezés működik, melyek levegőt szívnak el a beltérből. De vajon milyen hatással vannak ezek egymásra?

Teljes cikk

Üveggyapot a tetőtérben - Építés, felújítás


2017 december 11. 14:45:33

Az elmúlt néhány évben a különböző épületenergetikai minősítések fontossága és szükségessége jelentősen megnőtt, és ezzel egy időben előtérbe került aszigetelőanyagok minősége, beépíthetősége, élettartama.

Teljes cikk

Otthonunk okosítása - Gépek, szerszámok, technológiák


2017 december 11. 14:31:08

Nem kell feltétlenül komplett rendszerre gondolni, amikor okoslakás-ról hallunk. Számtalan egyszerű eszközt lehet kapni, amivel kényelmesebbé tehetjük mindennapjainkat, különösebb átalakítás nélkül modernizálhatjuk otthonunkat.

Teljes cikk

Lánc nélküli bicikli - Újdonságok, érdekességek


2017 december 11. 14:26:38

A padovai nemzetközi kerékpárvásár egyik figyelemre méltó újdonsága volt a Csepelen készült Stringbike. Ötletgazdája Kohlheb Róbert és eddig csak egy tízdarabos előszéria készültbelőle. A fejlesztés kiváltó oka, hogy a lánchajtás magában rejt néhány hibát, ami a hozzászokás miatt talán nem is érzékelhető.

Teljes cikk

Szegedi lézerközpont - Újdonságok, érdekességek


2017 december 04. 08:25:27

Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba. A szállító cégek és az intézet szakemberei összeszerelnek egy terraherzes forrást a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontban.

Teljes cikk

Nobel díjasok 2017-ben - Olvasói és Közérdekű


2017 december 04. 08:16:57

A kémiai Nobel díjat2017-benJacques Dubochet, Joachim Frank és Richard Henderson nyerte, a fizikai Nobel díjatRainer Weiss, Kip S. Thorne és Barry C. Barish, a biológiai pedigJeffrey C. Hall, Michael Rosbash és Michael W. Young.

Teljes cikk

Fürdőszoba bútorok - Otthon, lakberendezés


2017 november 27. 09:07:00

A fürdőszobában sokszor alig marad felület tárolóhely kialakítására, ilyenkor szükség van egyedi megoldásokra. Szerencsére a pipere dolgok nem igényelnek mély szekrényeket és polcokat, egy kisebb hely is elegendő lehet. A kihúzható polcok és fiókok pedig elnyelik alegszükségesebb flakonokat, üvegcséket, apró eszközeinket. A mosásra váró ruhaneműket is célszerű a fürdőszobában tartani. Ha van helyünk, már előre szelektálhatjuk színek, mosási hőfok, szennyezettség stb. szerint. Vegyükmeg a ruháskosarakat és készíttessünk hozzájuk méretre szekrényt, ahol a kihúzható fiók maga ruháskosár. Az sem baj, ha a szekrénynek nincs ajtaja, így is tökéletes rendet tudunk tartani.

Teljes cikk

Készház, gyorsház, könnyűszerkezetes ház - Építés, felújítás


2017 november 27. 09:01:22

A hazai építési viszonyok között a könnyűszerkezetes házak egyre ismertebbek és előnyeik miatt nő irántuk a kereslet. Az épülő családi házak között már 11 százalékos a részarányuk. Igaz, még mindig elmarad a nyugat-európai átlagtól, ahol az összes épített lakáson belüli arányuk 20-40 százalék között mozog, de mégis biztató - vallják a technológia hívei. Az ilyen szerkezetű lakóépületek iránti növekvő érdeklődést főként a viszonylagosan alacsony ár és gyors megépíthetőségük mellett a kiváló hőszigetelő képességük is kedvezően befolyásolja.

Teljes cikk

Rend a műhelyben - Gépek, szerszámok, technológiák


2017 november 27. 08:55:42

Mindegy, hogy hol van kialakítva műhely, a garázsban, pincében, esetleg csupán a kisszoba sarkában, rendet tartani kell, különben hamar elkallódnak, tönkremennek a szerszámok. Ha nincs kézreálló, jól szervezett "műhelyrend„, a munka is lassabban fog haladni, mert mindig keresni kell valamit. A készen kapható rendszerező táskákat, dobozokat, egészítsük ki saját készítésű, ötletes megoldásokkal.

Teljes cikk

Napenergiát hasznosító újdonság - Újdonságok, érdekességek


2017 november 27. 08:50:13

Egy német építész, André Broessel találmánya forradalmasíthatja a napenergia hasznosítását. Lényege egy tökéletesen gömb alakú lencse, amely egy nagyítóhoz hasonlóan képes a nap sugarait egy fókuszpontban összegyűjteni.

Teljes cikk

Megugorhatnak-e a hitelkamatok? - Olvasói és Közérdekű


2017 november 27. 08:47:00

A devizahitelek állami segítséggel történő felszámolásával úgy tűnt, hogyaz árfolyamkockázatot magában rejtő hitelezési gyakorlatnak egyszers mindenkorra vége. Bár a mai napig jó néhány honfitársunk kínlódik reménytelen anyagi helyzetben a korábbi hitelfelvétele következtében, de ugyanezt a hibát már nem tudjuk elkövetni. A hitelezési piac viszont újra fellendült, és igen jó kamatfeltételekkel vehetünk fel hosszú távú hiteleket lakásra, autóra. De vajon az új hitelezési formákkal biztosak lehetünk-e abban, hogy a korábbi elszabadult törlesztő részletek már nem fordulhatnak elő?

Teljes cikk

Beltéri ajtók - Gépek, szerszámok, technológiák


2017 november 22. 11:20:02

Új ház építésénél vagy lakásfelújításnál gyakran felmerül az a kérdés, hogy milyen ajtók kerüljenek beépítésre. A méreteket a kialakított ajtónyílás és a fal vastagsága alapján lehet eldönteni. Az ún. szabványajtókat viszonylag könnyű beszerezni, ámcsak akkor érdemes beépíteni, hapontosan beilleszthetők a meglevő falnyílásba. Az áruk kedvező, mondhatni olcsó, ám sok esetben a falnyílás speciális mérete miatt nem alkalmasak a beépítésre. Ilyen esetekben egyedi méretre készített ajtókat kell rendelnünk.

Teljes cikk

Webshopos vásárlás karácsonyra - Olvasói és Közérdekű


2017 november 22. 11:17:14

Most még talán érdemes webshopban vásárolni karácsonyra. De emlékezzünk vissza a tavalyi év végi káoszra, amelyben sok csomag eltűnt, vagy valamikor januárban került elő a karácsonyra szánt ajándék.

Teljes cikk

Novemberi tennivalók - Kert, növényápolás


2017 november 22. 09:45:46

Lassan megérkeznek a fagyok, ám a kertben még akad néhány olyan tennivaló, aminek jobb a hatékonysága, ha még idén, tél előtt elvégezzük, ahelyett, hogy tavaszra halasztanánk. Egyik ilyen lényeges teendő az ásás, a talaj forgatása.

Teljes cikk

Szilárd tüzelőanyagok - Gépek, szerszámok, technológiák


2017 november 20. 07:54:22

Éppen egy évvel ezelőtt áttekintettük a különböző tüzelőanyag fajtákat, és áruk, fűtőértékük, praktikusságuk, környezeti hatásuk szerint is összehasonlítottuk őket. A téli tüzelőanyag beszerzésének nagy jelentősége van minden család költségvetésére. Egy fűtési szezonban nem elhanyagolható az összeg, amit a legmegfelelőbb tüzelőanyag kiválasztásával megtakaríthatunk a fűtés során. Melyik a leggazdasá­gosabb tüzelőanyag? Nem könnyű dönteni, mert a bekerülési költségek, az üzemelési költségek és a környezetterhelési szempontok gyakran ellentétesek.

Teljes cikk

Hazatért az utolsó Ikarusz busz - Újdonságok, érdekességek


2017 november 20. 07:51:15

A megújuló Közlekedési Múzeum fontos feladatának érzi, hogy a múlt-jelen-jövő kontextusában mutassa be a magyar közlekedés teljesítményeit és kihívásait. Azáprilisban hazahozott egyik utolsó magyar Ikarus buszt most először mutatták be a nagy nyilvánosság előtt. A magyar járműipar egyik mérföldkövének számító, a maga korában rendkívül modern Ikarust éppen az Andrássy úton mutathatták be, ott, ahol több mint száz éve ugyancsak jobbkormányos buszokkal indult el a fővárosi buszközlekedés - mondta el Vitézy Dávid, a múzeum főigazgatója.

Teljes cikk

Vigyázat! SMS-átverés - Olvasói és Közérdekű


2017 november 20. 07:46:42

Az utóbbi időben a telefonon online felugró ablakokkal hirdetnek a csalók. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azt kéri a mobilhasználóktól, hogy ne küldjön senki ismeretlen 06-90-es, 06-91-es telefonszámra, illetve 16-tal kezdődő ötjegyű rövidszámra üzenetet.

Teljes cikk

NFC a mobilban - Gépek, szerszámok, technológiák


2017 november 17. 08:59:43

Az újabb mobiltelefonoknak már szerves része az NFC. Sokan nem is tudják ezt, vagy ha tudnak is róla, nemigen használják. Pedig a kihasználási lehetőségek a terjedéssel párhuzamosan folyamatosan bővülnek.

Teljes cikk

Darált hússal töltött ravioli - Recept


2017 június 20. 15:53:08

Nem vagyok különösképpen tésztarajongó. Akkor is boldog életet élnék, ha egyáltalán nem volnaa világon. Néha amiatt készítek, hogytudom, a férjemnek hiányoznak ezek a hagyományos ízek. :) Persze, a ravioli és a hozzá hasonló töltött tészták azért kivételt képeztek eddig, mert nem láttam eddig belőle a boltok polcain gluténmentest. Olyat meg pláne nem, ami rostban gazdag, lassan felszívódó szénhidrátból állna. De ha megoldható házilag, akkor miért is ne? :) Természetesen a zablisztes verzió soha nem lesz ugyanolyan, mint a búzalisztes, de a párom, aki egyébként kritikus ezen a téren, meg volt vele elégedve. És ez számomra igai dicséret! A mennyiség két főre szól, de alig bírtuk belapátolni, annyira laktatónak éreztük!

Teljes cikk

"Mindent bele" egytláétel - Recept


2017 május 05. 10:08:40

Anno ez az étel nálunk amolyan "gyorsan dobjunk már össze valamit" megoldásnak indult. Azóta annyiszor készítettem, s annyi különféle verzióban, hogy már-már kihívásnak érzem, hogy mindig színesítsek valamit rajta, ezért minden egyes alkalommal egyre több és több különféle összetevő kerül bele. Csak a fantáziád szab határt neki, hogy mit teszel bele. Készült már tészta helyett basmatirizzsel is, és volt, hogy olíva olaj helyett ajvár vagy házi majonéz került rá dresszingként, de savanyúsággal, kaliforniai paprikával, kígyóuborkával, spenótlevéllel is tarkítottam már. Még finomabb, ha előző este összeállítod, s fóliával a tetejénegy éjszakán át pihenteted a hűtőben, így van ideje összeérnie az ízeknek. :)

Teljes cikk

Gesztenyegolyók - Recept


2016 december 17. 14:01:04

Teljes cikk

Chips édesburgonyából - Recept


2016 december 03. 16:22:05

A hagyományos chipseket bő olajban sütik ki, s ehhez általában nem a legegészségesebb zsiradékokat használják. Ennekkövetkeztébenfogyasztásával nem csupánrengeteg kalóriát, de transzszírt is bőven bevihetünk szervezetünkbe, amely a szív és a keringési rendszer egészségére nézve bizonyítottan káros. Továbbá ellenük szól, hogy nagyon sokszor allergénekkel szennyezettek (ez a csomagoláson is fel van tüntetve, "nyomokban tartalmazhat..." kezdettel),amely miatt gluténérzékenyek, vagy egyéb autoimmun bélbetegséggel küzdő, és érzékeny emésztőrendszerű, illetve önkéntesen gluténmentesen táplálkozószemélyek nem fogyaszthatják. Ez volt az oka, hogy ki akartam próbálni, otthon hogyan készíthetek egészséges ropogtatnivalót.

Teljes cikk

Sütőtökös zsemle - Recept


2016 november 20. 12:58:32

A kenyérféléimben eddig általában tojást használtam a glutén helyettesítésére "ragasztóanyag" gyanánt, azonban tudom, hogy néhány olvasóm tojásérzékenységgel küzd, és egyre több visszajelzést kapok növényi étrendet folytató emberektől is. Hogy kedvükben járjak, megpróbáltam az őszi-téli szezon sztárját, asütőtököt felhasználni erre a célra. :) Természetesen, az utifű maghéjnak is kiemelt jelentősége van a tészta összeállításában.

Teljes cikk

Zöld energia hírei

Vízhiány miatt zuhant be a villamosenergia-termelés Malawiban - Hírek


2017 december 16. 09:39:37

Kritikusan alacsonyra apadt Malawiban a Shire folyó vízszintje. Az országot idén sújtó szárazság a máskor óriási vízhozamú folyón is érezteti hatását. Az azon épült vízerőmű adja az ország villamosenergia előállításának szinte teljes egészét, a vízhiány miatt azonban teljesítményét felére kellett csökkenteni. Egyre hosszabb áramszünetekkel kell hogy megbarátkozzanak a délkeleti afrikai országban, Malawiban. A Mozambik, Zambia…

Teljes cikk

Bontásra ítélve: egy szovjet atomerőmű Németországban - Hírek


2017 december 15. 20:47:53

70-es évekbeli szovjet technológia, súlyos üzemzavar, biztonsági kifogások, végül az adófizetők pénzén történő kármentesítés és lebontás. Ez a greifswaldi atomerőmű rövid története. A paksival azonos blokkokat is tartalmazó német atomerőműben jártunk még idén nyáron, ahol újabb bepillantást nyertünk az atomenergia veszélyeibe, és abba: milyen óriási munka és költség egy erőmű leszerelése, a terület helyreállítása. Az…

Teljes cikk

Ne legyen atom, de a számla se dráguljon - Hírek


2017 december 15. 18:36:57

A franciák ugyan nem akarnak - német példára - kiszállni az atomenergiából, de csökkenteni kívánják annak részesedését és támogatják a megújítható energiaforrásokat, tükrözi egy francia-német felmérés. Évekkel ezelőtt, amikor a német kormány (a fukusimai atomerőmű katasztrófája után) arról döntött, hogy fokozatosan leállítják az ország atomerőműveit és átállnak más energiaforrásokra, a francia közvélemény fenntartásokkal fogadta a…

Teljes cikk

Az európai gázpiac még mindig törékeny - Hírek


2017 december 15. 18:35:45

A kedden történt robbanás az ausztriai Baumgartenben, megspékelve a norvégiai csőhálózat sérülésével könyörtelenül rámutatott az európai gázellátási hálózatok törékenységére. Habár a robbanás technikai szövődményeit viszonylag gyorsan kezelték, néhány európai ország a gázpiac egyéb tényezőit is figyelembe véve az átlagnál talán hektikusabb télre számíthat. A baumgarteni gázcsomópont A Bécstől déli irányban található Baumgarten az európai gázpiac…

Teljes cikk

Szigorodnak az épületenergetikai szabályok - Hírek


2017 december 15. 18:29:12

A december 31. után benyújtott minden újépítési engedély vagy bejelentés, illetve jelentős felújítás esetén már a költségoptimalizált energetikai követelményszint lép érvénybe - hívja fel a figyelmet a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) Nonprofit Kft. Ez a jelenleginél 40 százalékkal energiatakarékosabb falat, nyílászárót és födémet jelent. Ablakoknál a háromrétegű dívik, felújításnál pedig a jelenleginél legalább 5 centivel…

Teljes cikk

Tudományos hírek

Különös, dinoszaurusz-szerű állattetemet találtak Indiában


Dec , 1 da. 2017 16:

Egyelőre nem tudni, mi lehet valójában a rejtélyes lény.

Teljes cikk

Ellopták a szökéshez a hírhedt náci autóját


Dec , 1 da. 2017 10:

Meghalt az Auschwitz-jelentést kicsempésző egykori fogoly.

Teljes cikk

Elárverezték az évszázad politikai botrányát okozó ajtózárat


Dec , 1 da. 2017 13:

Elárverezték az ajtózárat, amelynek feltörése Nixon elnök lemondásához vezetett

Teljes cikk

Rejtélyes jelenségek a budapesti Titanic-kiállításon


ec 2 15 y,. 017 19:29

A legendás óceánjáróhoz több megmagyarázhatatlan esemény fűződik.

Teljes cikk

25 éve lövi magát kígyóméreggel a rocksztár, most tudósok vizsgálják


ec 2 15 y,. 017 19:53

Mesterséges antitestkönyvtárat állítottak össze a kutatók.

Teljes cikk

Kőbe dermedve találták meg a legősibb Loch Ness-i szörny csontjait


ec 2 15 y,. 017 16:16

201 millió éves a legrégebbi plezioszaurusz maradvány.

Teljes cikk

130 éve nem látta senki, most ismét felbukkant


ec 2 15 y,. 017 15:29

A kék-fehérben pompázó molylepkéből élő egyedet utoljára 1887-ben láttak a tudósok.

Teljes cikk

Róma rehabilitálta a 2000 éve száműzött költőt


ec 2 15 y,. 017 12:39

Publius Ovidius Naso ókori költőt még Augustus császár száműzte a városból.

Teljes cikk

Valóban találtak egy több mint félezer éve élő cápát?


ec 2 15 y,. 017 12:01

512 éves cápát találtak a tudósok, állítja több hírportál. Mi az igazság?

Teljes cikk

Eddig ismeretlen meteoritbecsapódás nyomait figyelték meg


ec 2 15 y,. 017 10:28

60 millió éve ütközött a Földnek az égitest.

Teljes cikk

Egyelőre néma az idegen űrhajónak gondolt objektum


ec 2 15 y,. 017 09:11

Nem észleltek rádiójeleket. A megfigyelések tovább folytatódnak.

Teljes cikk

Gépi intelligenciával találták meg a Naprendszer mását


Dec , 1 da. 2017 19:

Hatalmas lehetőségek nyílnak meg a Naprendszeren túli bolygó keresésében.

Teljes cikk

Egekbe szökik a fókák stressz szintje, miközben átússzák a halálzónát


Dec , 1 da. 2017 17:

A dél-afrikai medvefókák pontosan tudják, hol leselkedik rájuk a víz alóli veszély.

Teljes cikk

Nem találja ki, hol jelent meg Szűz Mária


Dec , 1 da. 2017 11:

Az állítólagos csoda Kolumbia egyik kisvárosában történt.

Teljes cikk

Magasabb lett a Sierra Nevada


Dec , 1 da. 2017 13:

A szárazság miatt 2,5 centiméterrel lett magasabb a hegyvonulat.

Teljes cikk

Láss csodát


Dec , 1 da. 2017 12:

A valóság más szemmel - Beau Lotto könyve

Teljes cikk

Visszatértek a Nemzetközi Űrállomáson szolgáló űrhajósok


Dec , 1 da. 2017 12:

Közép-európai idő szerint 9 óra 37 perckor érkeztek vissza.

Teljes cikk

Mindenkinek a szája tátva maradt az óriási kígyószörnytől


Dec , 1 da. 2017 11:

Hossza az öt métert is meghaladta.

Teljes cikk

127 milliárd tonnányi esőt hozott a Harvey hurrikán


Dec , 1 da. 2017 11:

Ezzel a mennyiséggel 26 ezer stadiont lehetne megtölteni.

Teljes cikk

Drónokkal a cápák ellen


Dec , 1 da. 2017 09:

Drónokkal védik a fürdőzőket a cápáktól Ausztrália partjainál.

Teljes cikk

Jobb ma egy Kánya, mint holnap egy Ványa!


3 De y, sd. c 2017 20

Jaruzelski katonai diktatúrája sem tudta feltartóztatni a szocialista rendszer bukását.

Teljes cikk

Önálló nyelvvé nyilvánították a montenegróit


3 De y, sd. c 2017 15

A szerb és a montenegrói sokban hasonlít egymásra, de vannak eltérések.

Teljes cikk

A falánkság okozta Drakula vesztét


3 De y, sd. c 2017 14

Egy borostyánkő belsejében bukkantak a bizonyítékra.

Teljes cikk

Holdja lehet a New Horizons űrszonda következő célpontjának


3 De y, sd. c 2017 13

Csupán 30-40 kilométer átmérőjű égitest, mégis hold keringhet körülötte.

Teljes cikk

Minden eddiginél gyorsabban olvad az északi-sarkvidéki permafroszt


3 De y, sd. c 2017 11

Ennek óriási befolyása van a világra.

Teljes cikk

Ismét érkeznek a Geminidák


3 De y, sd. c 2017 11

Látványos decemberi csillaghullás várható.

Teljes cikk

Videó: kívül dobogott a szíve, most visszatették a helyére


3 De y, sd. c 2017 11

Ritka műtétet hajtottak végre Nagy-Britanniában.

Teljes cikk

Különös hangot ad ki a Föld, de nem tudni, miért


3 De y, sd. c 2017 11

Francia kutatóknak sikerült rögzíteniük a misztikus zajt az óceán mélyén.

Teljes cikk

Embernagyságú óriáspingvint találtak Új-Zélandon


3 De y, sd. c 2017 09

60 millió éve élt, magassága a 177 centit is elérte.

Teljes cikk

Az okos polip majdnem megfojtotta a rátámadó cápát


Dec 12 ay. 2017 15:5

Könnyű zsákmányt remélt, ám szégyenletesen megfutamodott a ragadozó.

Teljes cikk

Kiderült, miért vesztek oda az orosz műholdak


Dec 12 ay. 2017 14:3

A vezérlőrendszer okozta a műholdakat szállító Fregat fejblokk balesetét.

Teljes cikk

Tudja-e, miért építettek Szentháromság-szobrot a Mátyás-templom elé?


Dec 12 ay. 2017 11:4

Nem csak ez az egyetlen pestisemlékmű Budapest területén.

Teljes cikk

A páciensek is ajánlhatnak jelöltet a Szent-Györgyi Orvosi Díjra


Dec 12 ay. 2017 11:3

80 éve vette át a Nobel-díjat Szent-Györgyi Albert.

Teljes cikk

Lehet, hogy földönkívüli űrszonda az aszteroidának hitt objektum


Dec 12 ay. 2017 10:2

Egy kutató szerint az első csillagközi térből érkezett kisbolygóval valami nincs rendben.

Teljes cikk

Szinte a világ minden pontjára eljutottak az európai növények


Dec 12 ay. 2017 09:3

A világ szárazföldi területeinek 93 százalékán megvetették a gyökereiket.

Teljes cikk

Magyarországon nem csökkentették a magas vérnyomás határértékét


ec 2 11 y,. 017 17:08

Továbbra is 140/90 Hgmm a hipertónia határértéke.

Teljes cikk

Rémálom egy ausztrál kisvárosban: denevérek terrorizálják a lakókat


ec 2 11 y,. 017 17:43

Több mint 200 ezer nagy testű denevér lepett el egy kisvárost Ausztráliában.

Teljes cikk

Bárányhimlő: nem tudni, kinél alakul ki súlyos szövődmény


ec 2 11 y,. 017 16:01

A szövődmények miatt minden 100. érintett kórházi ápolást igényel.

Teljes cikk

Nagy bejelentésre készül a NASA


ec 2 11 y,. 017 14:14

Új, földszerű bolygókat találhattak a NASA csillagászai.

Teljes cikk

Azonosították az óceán kéttonnás halszörnyét


ec 2 11 y,. 017 12:20

A rekorder nem az, aminek eddig gondolták.

Teljes cikk

Jégkorszaki mamutlelet az Egyesült Államokban


ec 2 11 y,. 017 11:25

Los Angeles-i földmunkák során került elő

Teljes cikk

Jégkorszaki mamutlelet Los Angelesben


ec 2 11 y,. 017 11:34

Egy metróállomás építésekor került elő a maradvány

Teljes cikk

Súlyos sérülést okozott a szájban felrobbant kemény tojás


ec 2 10 y,. 017 16:38

Tudományos tojásrobbantás: Vigyázat! Utólag is robbanhat a mikrózott kemény tojás.

Teljes cikk

Újabb fáraókori sírokat tártak fel Luxorban


ec 2 10 y,. 017 16:08

A leletek mintegy 3500 évesek

Teljes cikk

A világóceán mágikus ékköve: a Vörös-tenger


Dec , 9 da. 2017 11:4

Az Európához legközelebb fekvő trópusi tenger felfedezése izgalmas kaland.

Teljes cikk

New Yorkot is elpusztíthatta volna a semmiből feltűnt kisbolygó


c 20 8 d y,. 17 16:23:

Csak egy nappal az elhaladás után vették észre.

Teljes cikk

Kevesebb pénzt kap Brazília, mert irtja az esőerdőket


Dec , 9 da. 2017 13:5

Norvégia 60 százalékkal csökkentette Brazíliának nyújtott éves támogatását.

Teljes cikk

Elég hét év antihormon-terápia a mellrákműtét után


Dec , 9 da. 2017 09:5

Ezt állapította meg egy osztrák kutatás.

Teljes cikk

Több hullámban vándorolhatott ki a modern ember Afrikából


Dec , 9 da. 2017 08:4

A kutatók az elmúlt évtizedben tett felfedezések eredményeit vetették össze.

Teljes cikk

Elkerülhetetlennek látszik a világméretű katasztrófa


c 20 8 d y,. 17 11:51:

A jelenlegi klímamodellek alábecsülik a globális felmelegedés gyorsaságát és mértékét.

Teljes cikk

Autós hírek

Útra való - BMW X3 menetpróba


2017 december 14. 06:00:17

A generációváltás során is hű maradt önmagához az X3-as.

Teljes cikk

Mit akarok? SUV-ot! - ?koda Karoq menetpróba


2017 december 13. 06:00:43

Sikertörténet volt a Yeti, ezt kell folytatnia az MQB-alapra felépített Karoq típusnak.

Teljes cikk

Származási hely: Franciaország - Opel Grandland X menetpróba


2017 december 04. 06:00:29

Akár le is tagadhatná a Peugeot-féle műszaki hátteret, de nincs rá oka a Grandland X-nek!

Teljes cikk

Keresztet vetett a Mercedes-Benz. Sikert arat?


2017 november 22. 06:00:31

Magyarországon is megkezdődött a Mercedes-Benz X-osztály forgalmazása, nettó 9 milliós alapáron.

Teljes cikk

Felnőtt - Volkswagen Polo menetpróba


2017 november 16. 06:00:40

Méretben és tudásban is a Golf nyakára lép a Polo hatodik generációja.

Teljes cikk

Benne van a buliban - Kia Stonic menetpróba


2017 november 15. 06:00:58

A Kia sem maradhat ki a legdinamikusabban bővülő szegmensből, vagyis a kiskategóriás crossoverek mezőnyéből.

Teljes cikk

Ellenőrzött körülmények - Porsche 911 Carrera GTS menetpróba


2017 oct 26. 05:01:54

A 911-es széles választékát újabb modellel bővítette a Porsche, a pálya- és hétköznapokon is helytálló GTS-sel.

Teljes cikk

Csúcsérték - Mercedes-Benz S-osztály menetpróba


2017 oct 12. 05:01:16

Vadonatúj motorkínálattal, kibővített vezetőtámogató rendszerekkel és kényeztető extrákkal frissült a világ kedvenc luxusautója.

Teljes cikk

Tornasorban - Nissan X-Trail menetpróba


2017 oct 09. 06:41:21

Minden tekintetben a friss Qashqait követi a legnépszerűbb Nissan típus megújult változata.

Teljes cikk

Nincs rejtegetni valója - Range Rover Velar menetpróba


2017 sep 25. 07:39:15

Már Magyarországon is kapható a Range Rover újdonsága, a márka legjavát egyben kínáló Velar.

Teljes cikk