Öntöttvas húsdaráló 10-es.
Hosszú, erős hajtókarja miatt könnyű a kézzel való húsdarálás. Robosztus, merev felépítése gyors munkavégzést tesz lehetővé. Anyaga öntöttvas, tengelye műanyag persellyel szerelve. Kialakítása, mérete a cseh Porkert gyártmányéhoz hasonló. Szlovák húsdaráló, ónozott bevonattal.
- Szlovák húsdaráló,
- Anyaga: öntött vas,
- Méret: 10-es.
Húsdaráló kialakítás: A csiga és a húsdaráló belső része ónozott bevonatos, sima felületű.
Húsdaráló használati útmutató, a húsdaráló összerakásához és üzembe helyezéséhez:
A húsdaráló üzembe helyezése előtt a daráló összes tartozékát meleg vízben, tisztítószerrel át kell mosni, mivel a tartozékok konzerváló olajjal vannak bekenve. Ezután ivóvízzel leöblítjük, és megszárítjuk.
A húsadrálódaráló összeillesztésénél a következőképpen járjunk el:
- a húsdaráló testébe becsúsztatjuk a menetet,
- a négyzet alakú csapra ráhelyezzük a húsdarálókést, úgy hogy a vágóélek kifelé nézzenek,
- a menet hengeres végére ráillesztjük a húsdaráló rostélyt úgy, hogy a rostélyon lévő bevágás a daráló testében lévő biztonsági csapszegbe illeszkedjen,
- erősen rácsavarjuk a záró anyát,
- a hátsó, lapolt tengelyre ráhelyezzük a hajtókart, majd becsavarjuk a rögzítő csavart a tengely végébe,
- a húsdaráló talpa alá gumialátétet tegyünk, majd a rögzítő csavarral erősítsük a munkalapra,
A ledarálandó hús kézzel történő adagolásakor legyenek fokozottan óvatosak. A garatba benyúlni nem szabad, a hús nyomására használjon nyomófát.
A húsdaráló használata után szereljük szét a gépet, meleg vízben mossuk el, ivóvízzel öblítsük el, majd alaposan szárítsuk meg a korrózió elkerülése miatt.
|